söndag 29 mars 2009

Tänd ett ljus, och låt det brinna...


Lillasyster är fundersam.
Det råder delade uppfattningar om meningen med earth hour igår, och många bloggare har opponerat sig emot nedsläckningen. Själv satt lillasyster och läste en bok i skenet från levande ljus, och svor över grannarna på andra sidan som hade tvn på.
Lillasyster respekterar alla de människor som har bemödat sig att skriva negativa inlägg om earth hour, och vissa av dem har en poäng. Men nog känns det lite som att Ulla Hamilton, från vårt så älskade och omhuldade moderatparti, missade något. Genom att släcka lamporna igår visade människorna de bryr sig. Det gäller att visa att det inte är självklart att europa/ "välfärds"-länderna skall vara som lysande fläckar på mörka satelitbilder, att det inte är rätt. Personligen tror lillasyster att det var en mycket effektfull sak att släcka lamporna för en timme, för det är något som märks i mycket större utsträckning än om alla skiter i att köra bil i en timme, ni fattar? Detta är ett sätt att börja, att ta första steget mot en värld som tänker efter, något som lillasyster länge har saknat.
Så snälla söta moderata Ulla Hamilton, nästa gång kan du väl skita i att dölja dina åsikter och istället bara skrika; Å nej, jag som ville titta på robinson! tack.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar